Πρεμιέρα στο Γυναικείο Πρωτάθλημα.

Αντίστροφα μετράμε πλέον και για το τζάμπολ  του Γυναικείου πρωταθλήματος της  ΕΣΚ Κυκλάδων.

Το Γυναικείο πρωτάθλημα στις Κυκλάδες  μετά από 7 χρόνια επιστρέφει,   όπως είναι γνωστό θα διεξαχθεί με την συμμετοχή πέντε ομάδων    ( ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ – ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ – ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ – ΑΟ ΠΑΡΟΥ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ)  που θα αγωνιστούν σε δύο γύρους.

 

Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην Τήνο , στο Δημοτικό Στάδιο Τήνου  , ώρα 19:30 , όπου η ομάδα του  ΤΑΚ Περιστεριώνα υποδέχεται την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης

Λόγω των  συνθηκών που επικρατούν στα γήπεδα του νομού μας  ( διαθεσιμότητες γηπέδων), όσο και των διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται σε κάθε νησί,  οι αγωνιστικές αναπροσαρμόζονται και   εκτελούνται  βάση των διαθέσιμων γηπέδων & ομάδων .

Η ΕΣΚ Κυκλάδων σε συνεργασία με της ομάδες που την απαρτίζουν,  διεξάγει ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα  της Ελλάδος  σε κάθε κατηγορία , αντιμετωπίζοντας δεκάδες προβλήματα , με όπλο την αγάπη του κάθε μέλους την πορτοκαλί μπάλα

Στόχος όλων μας να κερδίζουμε νέους και νέες στο μαγικό χώρο του μπάσκετ .

Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο , να υποστηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια των ομάδων μας.

Για την ιστορία :

Στην ΕΣΚ Κυκλάδων έχουν διεξαχθεί 3 τρία πρωταθλήματα γυναικών τα έτη 2007-2008  με πρωταθλήτρια την ομάδα του ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ , το 2010-2011 με πρωταθλήτρια την ομάδα του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ  και 2011-2012 με πρωταθλήτρια την ομάδα του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ .

Το πρώτο Γυναικείο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  διεξήχθη το 1967, όταν οι πρωταθλητές Αθήνας-Πειραιά (Πειραϊκός) και Θεσσαλονίκης (Ηρακλής), αναμετρήθηκαν στις 19 Νοεμβρίου σε μονό αγώνα που διεξήχθη στο γυμναστήριο της ΧΑΝΘ. Ο Ηρακλής επικράτησε με 25-22 κι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Υπάρχει αναφορά για πανελλήνια διοργάνωση και το 1966 με πρωταθλητή τον Ηρακλή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΟΚ, το Ελληνικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών έκανε πρεμιέρα κατά την αγωνιστική περίοδο 1967-68 με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών (ΕΟΑΠ). Η επίσημη ονομασία του ήταν «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών». Από την αγωνιστική περίοδο 1969-70 η ευθύνη της διοργάνωσης του θεσμού πέρασε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

 

Share on Facebook

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο